Jäsenedut

Kotkan Pursiseura – Kotka Segelsällskap ry on Suomen veneilyseurojen kattojärjestö SPV:n, Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n jäsen.

KPS–KSS:n jäsenenä pääset hyödyntämään mm. seuraavia seurakohtaisia ja SPV:n jäsenetuja:

Veneilet vakuutettuna: olet automaattisesti vakuutettu If Vahinkovakuutusyhtiön tapaturmavakuutuksessa, joka on voimassa veneillessäsi vesillä, veneen syys- ja kevätkunnostuksessa ja korjaustöissä maissa sekä matkoilla veneellesi.  Vakuutussopimusnumero on SP1095793. Lisätietoa vakuutuksesta ja vakuutustodistus: if.fi/spv. HUOM. tämä vakuutus ei kuitenkaan ole voimassa valtameripurjehduksilla, moottorivenekilpailuissa eikä niiden harjoituksissa; näitä varten tarvitset erillisen vakuutuksen.

Veneilet turvallisella veneellä: seuran jäsenenä voit varmistua veneesi turvallisuudesta katsastuttamalla sen seuran koulutetuilla ja valtuutetuilla venekatsastajilla. Katso lisää: Katsastus

Katsastetuille veneille vakuutusalennuksia useista vakuutusyhtiöistä.

Veneilykursseja ja viikottaisia harjoituksia purjejollille, kevytveneille ja köliveneille sekä moottoriveneille KPS–KSS:n valtuutetuilta kouluttajilta lapsille, nuorisolle ja aikuisille iästä tai sukupuolesta riippumatta.

Tutkintoon johtavia purjehdus- ja veneilykursseja KPS–KSS:n valtuutetuilta kouluttajilta joustavalla aikataululla:
-Veneilijäkurssi on peruskurssi veneellä liikkumiseen ja veneen hallintaan. Kurssin suorittaneella on oikeus käyttää Veneilijän pätevyysviiriä.
-Purjehtijakurssi veneilijäkurssin jatkeeksi purjehduksen perusteiden hallintaan teoriassa ja käytännössä.
-Venepäällikkökurssi täyttää edellytykset kansainvälisen huviveneen kuljettajankirjan anomiselle. Edellytyksenä kurssille on suoritettu veneilijäkurssi sekä vähintään kahden vuoden veneilykokemus tai muutoin hankitut vastaavat tiedot ja taidot. Oikeus käyttää venepäällikön pätevyysviiriä.
-Cevni-kurssi ja -tutkinto antaa oikeuden liikkua eurooppalaisilla kanavilla ja sisävesillä.
Kansainvälinen huviveneen kuljettajan pätevyyskirja antaa oikeuden liikkua kansainvälisillä vesillä ja voi olla tarpeen esimerkiksi veneen vuokrausta varten. Lisätietoja tästä.

Mahdollisuus osallistua  purjehduskilpailuihin veneelläsi, kun se on seuran rekisterissä ja katsastettu.

Mahdollisuus kilpailulisenssiin moottoriveneiden nopeuskilpailuja varten niin rata- kuin avomerikisoihin.

Mahdollisuus käyttää seuran purje- ja moottoriveneitä.

Mahdollisuus venepaikkaan Meriniemen laitureissa Kotkassa, kun veneesi on katsastettu ja vakuutettu.

Pitkäluodon saaritukikohta Haapasaaristossa on sinun ja seurueesi käytössä.

Huokeampia hintoja – saat alennuksia mm:
-Jäsenalennuksia ja erikoistarjouksia venetarvikeliikkeistä
-Karttakeskuksen Karttakauppa.fi-palvelussa merikartoista
-Meripelastusseuran Trossijäsenyys etuhintaan – mm. veneen hinaus korjaamolle veloituksetta
-John Nurmisen Säätiön kirjoja jäsenetuhintaan
-Edullisempaa autonvuokrausta Sixt-autonvuokrauksesta
-Alennusta FInnlinesin matkustajaliikenteen laivamatkoista reiteillä Helsinki–Travemünde ja Naantali–Långnäs–Kapellskär. Lisätietoja tästä: finnlines.fi/spv

Cardu-mobiilijäsenkortti. Cardu on SPV:n jäsenseurojen jäsenille tarkoitettu mobiilijäsenkortti, jonka voit ladata älypuhelimeesi. Kortilla osoitat jäsenyytesi ja saat SPV:n koukuttavat kuukausittaiset tarjoukset, pysyvät jäsenedut sekä uutiskirjeet. Lisätietoja tästä: Cardu

Nautic-jäsenlehti kaksi kertaa vuodessa (suomen-ja ruotsinkielinen).