Jollapurjehdus

Kotkan Pursiseura tarjoaa mainiot puitteet harrastaa jollapurjehdusta. Sapokkaan on helppo saapua. Meri aukeaa laajalle heti aallonmurtajan ulkopuolella ja aallonmurtajan sisäpuolella on suojaista aloitteijoille ja kovemmissa tuulissa myös kokeneemmille purjehtijoille. Ympäristö tarjoaa vanhemmille ja huoltajille monipuolista tekemistä ja mahdollisuuden seurata junnujen toimintaa merellä harjoitusten aikana.

Kotkan Pursiseura tarjoaa juniorikoulutusta Optimistijolla ja Zoom-8 -luokissa. Kalustoa löytyy myös muista veneluokista. Meillä on käytössä koko Suomen kattava SPV:n koulutusjärjestelmä, Lasten Purjehduskoulu, jonka mukaisesti lapsia opastetaan purjehduksen parissa.

Optimistijollilla purjehtivien lasten ikähaitari on tyypillisesti 7-15 vuotta.

Zoom-8 -luokkaan siirtymiseen on usein syynä lapsen kasvu ulos Optimistijollasta henkisesti tai fyysisesti. Tyypillisesti Zoom-8 -luokassa purjehtiva lapsi on 12v tai sitä vanhempi.

Purjehduskaudella harjoitellaan pääsääntöisesti kolmessa eri taitotasoryhmässä.

Starttiryhmä aloittaa harjoitukset alkeiskurssin päätyttyä ja harjoittelee keskimäärin kerran viikossa ensimmäisen kauden aikana. Starttiryhmässä harjoitellaan purjehduksen ja vesillä liikkumisen perusteita. Pääpaino on turvallisessa ja mukavassa tekemisessä. Kilpailukokemusta haetaan haastaja -tason kilpailuista.

Harrasteryhmä on tarkoitettu niille lapsille ja nuorille, jotka ovat jo yhden kauden verran keränneet kokemusta. Heidän veneenkäsittelytaitonsa mahdollistavat itsenäisemmän liikkumisen. Kilpailukokemusta haetaan pääsääntöisesti kadettitason kilpailuista. Harjoituksissa mennään alkeita syvemmälle veneenkäsittelyssä ja opiskellaan kilpailusääntöjä.

Taitajat on useamman vuoden purjehduksen harrastajia. Heidän harjoittelunsa on usein itsenäistä ja harjoituksissa mennään pidemmälle kilpailusääntöihin ja vaativampiin veneenkäsittely- ja trimmaustaitoihin. Taitajat kisaavat jo vaativammissa kilpailuissa kansallisella tasolla. Harjoitukset ovat tyypillisesti vaativampia ja vaativammissa olosuhteissa.

Jollapurjehtijoilla kausi alkaa tyypillisesti jäiden lähdettyä ja loppuu syysloman aikoihin lähinnä valon puutteeseen. Juniorit voivat käyttää harjoituksissa seuran kalustoa tai omia jollia. Kaikki jollat on säilytyksessä Meriniemessä, joka toimii seuran junioripurjehduksen tukikohtana.

Harjoituksiin ilmoittaudutaan viimeistään edellisenä päivänä. Tätä varten on käytössä nimenhuuto Myös tieto poisjäännistä on tärkeä tieto harjoitusten vetäjille.

Junioreilla on vanhemmille tarkoitettu WhatsApp -ryhmä, joka toimii hyvänä interaktiivisena informaatiokanavana muiden kanavien rinnalla. Lisätietoja tästä saat seuran junioripäälliköltä.

HINNAT 2021

Alkeiskurssi                             60 € (hinta sisältää KPS:n vuoden jäsenmaksun 20 €)

Kausimaksu alkeisryhmä   175 € (hinta sisältää 1 viikkoharjoitukset kesä-syys/lokakuussa)*

Kausimaksu jatkoryhmä   280 € (hinta sisältää yhdet viikkoharjoitukset touko-syys/lokakuussa ja kahdet koulujen loma-aikoina)*

Jäsenmaksu Juniori             20 €

*Sisaralennus                         50 € (Perheen ensimmäinen juniori maksaa täyden hinnan ja muut saavat alennuksen)

Kaikki hinnat sisältävät harjoitusten turvaneneiden, jollakaluston käytön, koulutuksen ja vakuutuksen. Kilpailut ja leirit yms. erikseen.

JUNIOREIDEN PELISÄÄNNÖT

Tähän päivitetään junioreiden säännöt.

VANHEMPIEN PELISÄÄNNÖT

Tähän päivitetään vanhempien pelisäännöt.

TURVALLISUUS

Merellä, mutta myös laiturilla ja rannassa liikutaan pelastusliivit päälle puettuna.

Merellä on aina oikeassa suhteessa oppilaiden taitotasoon, jollien määrään ja säätilaan nähden riittävästi turvaveneitä. Turvaveneillä on mukanaan yhteydenpitovälineet.

Meriniemen alueella liikkuu paljon autoja ja pyöräilijöitä, joita varomme liikkuessamme junnutilojen ja laiturin väliä tavaroita viemässä ja tuomassa.

Merellä on etenkin sesonkiaikana paljon veneliikennettä. Myös ammattimerenkulkua on jonkin verran Sapokassa erityisesti vesibussien muodossa. Näitä pyrimme väistelemään. Kuusisen ohi pohjoiseen ja Ruotsinsalmeen menevällä laivaväylällä kohtaamme myös kauppalaivoja ja hinaajia, joiden liikkeet pyrimme ennakoimaan niin kaukaa kuin mahdollista. Emme varsinaisesti harjoittele syväväylien alueella, mutta siirtymien yhteydessä joudumme niitä ylittämään.