Optimisti

Optimistijolla on helppo ja hauska tapa päästä mukaan purjehduksen saloihin. Jo pienimmätkin uimataitoiset pystyvät jollaa käsittelemään itsenäisesti ja se tarjoaa haastetta vielä 15-vuotiaalle purjehtijalle. Kausi optaripurjehtijoilla alkaa tyypillisesti jäiden lähdettyä ja ohjatut harjoitukset loppuvat syysloman aikoihin lähinnä valon puutteeseen. Monet jatkavat vielä pitkälle syksyyn. Juniorit voivat käyttää harjoituksissa seuran kalustoa tai omia jollia. Kotkan Pursiseura omistaa 5 kappaletta eri ikäisiä koulutus- ja kilpailukäyttöön soveltuvia optimistijollia. Lisäksi meillä on muutamia simulaattori- ja mökkitasoisia optimistijollia. Kaudelle 2021 on tarkoitus hankkia uutta kalustoa 2 uuden jollan muodossa.

Optaripurjehtijat etenevät taidoissaan tyypillisesti noin 12-15v ikään saakka, jolloin eteen tulee luokan vaihto useimmiten Zoom-8 -jollaan. Optimistijollalla saa kilpailla vielä sinä vuonna kun täyttää 15v, muttei enää seuraavana.

Optimistipurjehtijat kilpailevat kansallisesti ja kansainvälisesti. Kilpailua harjoitellaan aluksi haastaja-sarjassa ja jatketaan Kadetti-sarjassa. Ranking ja karsinta-kilpailuihin SM-tasolle tarvitaan jo enemmän kokemusta.

Lisätietoa lajista löytyy lajiliiton sivuilta:

Optimistijollaliitto