Veleiro Cup 2017

Veleiro Cup on viikkokilpailu kaikille purjehtijoille, jossa kisataan kahdessa eri sarjassa (kilpaluokka ja klubiluokka).

Tutustu Veleiro Cup 2017 esittelyyn (klikkaamalla Veleiro Cup 2017-kuvaa):

Veleiro Cup 2017

Klubiluokka

Tarkoitettu purjehtijoille, jotka osaavat ottaa rennosti ja nautiskellen tunnelmasta, seurasta sekä reilun hengen mukaisesta purjehduskisasta. Osallistua voi vaikka yksin ja klubiluokkaan voi ilmoittautua ilman spinnua. Klubiluokkaan voi osallistua veneet, jotka eivät välttämättä pärjäisi kilpaluokassa, eivätkä purjehtijoina ole kiinnostuneet virittämään kalustoa kilpakuntoon. Kilpaluokan veneet eivät voi siirtyä klubiluokkaan ilman hyviä perusteluita (esim. yksinpurjehtija/kaksinpurjehtija tai matkaveneilijä).

Klubiluokan voittaja siirtyy automaattisesti seuraavaksi kaudeksi kilpaluokkaan. Mikäli vene kuitenkin päättää jäädä klubiluokkaan, seuraa siitä 0.02 lisäys LYS-lukuun.

Kilpaluokka

Enemmän kisahenkistä menoa tarjoaa kilpaluokka, jossa tarjolla on kunniaa ja mainetta. Kilpaluokkaan voi osallistua kuka tahansa.

Kaikkia osallistujia koskevat pelisäännöt

Kilpailuun osallistuvalla veneellä tulee olla voimassa oleva katsastus ja vakuutus sekä veneen on poikkeuksetta oltava FinLYS-taulukon tai FinLYS-todistuksen edellyttämässä kunnossa. Mikäli vene ei täytä FinLYS-sääntöä tai kilpailee ilman FinLYS-todistusta mikäli siihen on tarvetta, merkitään kilpailuun osallistuvalle veneelle ilman erillistä käsittelyä DSQ.

Torstaikisoihin pitää ilmoittautua kerran ennen osallistumista; osallistuminen on voimassa koko kauden. Jos vene ilmoittautuu muutetulla mittaluvulla esim. ilman spinnua, koskee tämä koko sarjaa.

Muistathan kisata hyvässä hengessä ja rehdisti. Kunnioita vastustajaasi ja muista, että tämä on vain purjehdusta 🙂

Veleiro-Cup 2017

Purjehdusohje

1. SÄÄNNÖT

Kilpailussa noudatetaan Purjehduksen kilpailusäännöissä määriteltyjä sääntöjä ja LYS-sääntöä. Kilpailu käydään kahdessa eri sarjassa, jotka ovat kilpaluokka ja klubiluokka. Luokkajako suoritetaan edelliskauden tulosten perusteella, tai mikäli vene on selkeästi suunniteltu kisaamiseen, kuuluu se kilpaluokkaan.

2. TIEDOTUKSET KILPAILIJOILLE

Tiedotukset kilpailijoille pannaan viralliselle ilmoitustaululle, joka sijaitsee kilpailutoimiston portaiden vieressä.

3. MUUTOKSET PURJEHDUSOHJEISIIN

Mahdolliset muutokset purjehdusohjeisiin pannaan ilmoitustaululle ennen klo 17:00 voimaantulopäivänään. (Esim. jos kisaa ei purjehdita ollenkaan, tai vaikka keli ei riitä pitkän radan kiertoon, jolloin ajetaankin sen tilalla normaali lyhyt rata, yms.)

HUOM!

Jokainen omalla toimitsijavuorollaan päättää itsenäisesti, kumpaan suuntaan veneet starttaavat (lähtö etelään tai pohjoiseen). Tarkoituksena on aina pyrkiä starttaamaan vastatuuleen. Toimitsijalaiturilla oleva nuoli on tarkoitus kääntää osoittamaan päätettyä starttisuuntaa. Starttisuunta täytyy olla nuolella osoitettu viimeistään 10 minuuttia ennen ensimmäistä varoitusviestiä, eli käytännössä 15 minuuttia ennen starttia.

4. MAISSA ANNETTAVAT VIESTIT

Kun lippu AP nostetaan maissa, kilpailuviestissä AP olevat sanat ”1 minuutin” korvataan sanoilla ”aikaisintaan 20 minuutin”.

5. KILPAILUN AIKATAULU

Kilpailupäivät ovat  1.6., 8.6., 15.6., 13.7., 20.7., 27.7., 3.8., 10.8., 17.8., 24.8., 31.8., 7.9., 14.9., 21.9. ja 28.9.  Pitkä rata (länsipoiju Uuslellerin kierto) purjehditaan kelin salliessa  15.6., 20.7. ja 17.8. Molemmat luokat lähtevät samassa lähdössä. Varoitusviesti annetaan klo 17:55.

6a. LYHYT RATA

Ratamerkit:

2. Vihreä viitta N60º26,0’ E26º56,5’ (Havourin oikea) kierretään länsipuolelta

3. Punainen viitta N60º25,7′ E26º57,0’ (seuraava laivaväylän punainen viitta Havourista kaakkoon) kierretään eteläpuolelta

4. Punainen viitta N60º25,9’ E26º57,2’ (Kukourin mutka) kierretään itäpuolelta

5. Punainen jääpoiju N60°27,1’ E26°58,2’ (Kirstukari) kierretään itäpuolelta

6. Pikku-Liisa kierretään pohjoispuolelta

6b. PITKÄ RATA

Ratamerkit:

2. Vihreä viitta N60º26,0’ E26º56,5’ (Havourin oikea) kierretään länsipuolelta

3. Länsipoiju N60º24,4’ E26º58,3’ kierretään eteläpuolelta (Uuslelleri)

4. Punainen jääpoiju N60°27,1’ E26°58,2’ (Kirstukari) kierretään itäpuolelta

5. Pikku-Liisa kierretään pohjoispuolelta

7. LÄHTÖ JA MAALI

Lähtö- ja  maalilinjan muodostavat Pikku-Liisan puolella sijaitsevan Veleiro-poiju ja vanhan pyykkilaiturin nokassa sijaitseva oranssi lippu. Rannan puoleinen Veleiro-poiju rajaa ainoastaan lähtölinjan pituuden (eikä siis ole lähtölinjalla).

8. ENIMMÄISAJAT

Ellei yksikään vene ole tullut maaliin klo 20:00 mennessä, kilpailu mitätöidään.

Veneet, jotka eivät ole tulleet maaliin klo 21:00 mennessä, kirjataan ei maaliin tulleiksi (DNF).

Tämä muuttaa sääntöä 35 ja A4.

9. PROTESTIT

Protestilomakkeita saa kilpailutoimistosta. Protestit tulee toimittaa sinne määräaikaan mennessä.

Protestien määräaika on 30 minuuttia siitä, kun viimeinen vene on tullut maaliin.

10. RANKING

Kilpailuista lasketaan ranking-pisteet. Voittaja saa aina 10p ja viimeinen vene 1p. Muiden pisteet lasketaan kaavalla edellisen veneen pistemäärä – (9/(n-1)), jossa n on kisaan osallistuneiden veneiden kokonaismäärä.

Ranking-tulokset lasketaan kunkin veneen kauden tuloksien mukaan, joista 5 huonointa kauden tulosta jää huomioimatta.

Klubiluokan voittaja siirtyy automaattisesti seuraavaksi kaudeksi kilpaluokkaan. Mikäli vene kuitenkin päättää jäädä klubiluokkaan, seuraa siitä 0.02 lisäys LYS-lukuun seuraavalle alkavalle kaudelle.

11. TURVALLISUUSMÄÄRÄYKSET

Veneen on aina selkeästi väistettävä laivaa, mikäli tilanne sitä edellyttää. Ongelmatapaukset käsitellään kilpailulautakunnassa ja seuraukset voivat olla suorituksen hylkäys.

Kun vene luopuu kilpailusta, sen täytyy ilmoittaa siitä kilpailulautakunnalle niin pian kuin mahdollista.

KOTKAN PURSISEURA

Kilpailulautakunta